Dé uitdaging voor bedrijven op weg naar industrie 4.0 is dat ze moeten beschikken over personeel met de nodige skills en competenties. En laat dat nu net zijn waarop deze proeftuin inzet!

Waarover gaat het?

Kmo’s benaderen de verschillende industrie 4.0-technologieën en -concepten nog te fragmentair en zelden als één geheel. Bovendien is er te weinig aandacht voor het opleiden en bijscholen van medewerkers en maakt de krapte op de arbeidsmarkt het niet gemakkelijk om de stap te zetten naar slimme productiesystemen en businessmodellen.

Deze proeftuin wil daarom een brede golf van sensibilisering op gang brengen bij maakbedrijven. Enerzijds door de competentie-gap bij de overgang naar industrie 4.0 in kaart te brengen. Anderzijds door concrete oplossingen aan te reiken voor de noodzakelijke competentie-ontwikkeling bij hun personeel.

Partners: VDAB, Syntra, Flanders Make, Sirris, UC Leuven-Limburg.

Waarom is dit interessant voor jou?

Deze proeftuin onder leiding van VDAB maakt gebruik van de hypermoderne infrastructuur van de T2-campus in Genk, een uniek platform om industrie 4.0-toepassingen te exploreren, van Industrial Internet of Thing tot cobots, cloudtoepassingen en de koppeling tussen productieprocessen en webapplicaties.

Wat is het aanbod?

Deze proeftuin leidt jouw bedrijf in vier stappen naar industrie 4.0-succes:

  1. Bedrijfsbezoeken: hierbij worden de noden van bedrijven in kaart gebracht;
  2. Inspirerende TECHtalks en hands-on TECHworkshops om te proeven van technologische mogelijkheden en het potentieel van opleiding;
  3. Trainingssessies en TECHboostcamps om medewerkers doelgericht onder te dompelen in de wereld van nieuwe technologieën;
  4. Begeleiding op maat, in functie van een toekomstgericht ondernemingsplan en de transformatie van de productietechnologie.

Contact

Contacteer projectleider Marc Cloostermans via marc.cloostermans@vdab.be of bel +32 499 989 953.

Adresgegevens

Thor Park 8040
3600 Genk
België

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vlaanderen Industrie 4.0 is een initiatief van VLAIO, het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Via de VLAIO-nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle activiteiten rond industrie 4.0 én interessante steunmaatregelen voor jouw bedrijf.