Drones, mobiele units of medewerkers tot op een paar centimeter nauwkeurig lokaliseren? Deze industrie 4.0-proeftuin biedt de oplossing!

Waarover gaat het?

In fabrieken met cobots, AGV’s en andere mobiele units zijn locatie- en productiedata een must. Daarom demonstreren IDLab (imec), Flanders Make en dronecluster EUKA hoe je in uitdagende omstandigheden zonder gps-verbindingen toch betrouwbare connectiviteit realiseert.

De inzichten worden gedemonstreerd met behulp van een drone die autonoom rondvliegt in een magazijn en QR-codes van producten uitleest via een camera.

Hoe er dat in het echt uitziet? Dat ontdek je in deze video!

Waarom is dit interessant voor jou?

Eli De Poorter
Eli De Poorter

“Voor industrie 4.0 is het capteren en slim gebruiken van data cruciaal”, zegt Eli De Poorter (UGent/imec), projectleider van de proeftuin.

“Om operationele aspecten te verbeteren met het oog op kostenbesparingen, efficiëntie en kwaliteit, is continue connectiviteit nodig. En een realtime inzicht in de positie en status van mobiele units. Ook in uitdagende omstandigheden.”

Wat is het aanbod?

Het team van Eli De Poorter en de andere betrokken partners houden je via van events, workshops en demo’s op de hoogte van de technologische evoluties.

Daarnaast mag je deze proeftuin contacteren voor:

  • Technologische demonstraties
  • Haalbaarheidsstudies
  • Ideeën voor coöperatieve onderzoeksprojecten

Contact

Mail eli.depoorter@ugent met al je vragen over data- en lokalisatieoplossingen, of bel +32 9 331 48 74.

Wil je meer weten over het inzetten van drones in jouw bedrijf? Contacteer Wim Joachims van EUKA via wim.joachims@euka.org of bel +32 11 46 00 63.

Adresgegevens

Technologiepark-Zwijnaarde 126
9052 Gent
België

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vlaanderen Industrie 4.0 is een initiatief van VLAIO, het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Via de VLAIO-nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle activiteiten rond industrie 4.0 én interessante steunmaatregelen voor jouw bedrijf.