Innovatieve leermethodieken helpen bedrijven in de chemische, kunststof- en procesindustrie bij het vinden en behouden van medewerkers met de juiste competenties en skills. Een must op weg naar industrie 4.0!

Waarover gaat het?

Industrie 4.0 en digitalisering bieden interessante mogelijkheden voor duaal onderwijs en de (na-)vorming van medewerkers. De technologische ontwikkelingen gaan snel en zijn talrijk. Maar het gebruik ervan in nieuwe methodes voor opleiding en training wordt niet voldoende of nauwelijks benut door bedrijven in de chemische, kunststof- en procesindustrie. De proeftuin ‘Opleiden 4.0’, demonstreert en valideert de meerwaarde van industrie 4.0-technologie in nieuwe opleiding- en trainingsmethodes.

Partners: Catalisti, Acta, imec, Karel de Grote Hogeschool

Waarom is dit interessant voor jou?

Linsey Garcia-Gonzalez
Linsey Garcia-Gonzalez

Het verzekeren van een kwalitatief personeelsbestand is van cruciaal belang voor het behoud van industrie en tewerkstelling in onze regio. “Industrie 4.0-technologieën laten toe om betere, efficiëntere methoden te ontwikkelen die ook individueel georganiseerd kunnen worden”, vertelt Linsey Garcia-Gonzalez, programmamanager bij Catalisti. “Bij ons ontdekken bedrijven de mogelijkheden van industrie 4.0 voor opleidingen en trainingen. Bovendien ondersteunen we hen bij het invoeren van nieuwe technologieën.”

De proeftuin richt zich tot HR- en opleidingsverantwoordelijken, (aankomende) operatoren en onderhoudstechnici. “Door hen te laten experimenteren met nieuwe opleidingsmethodes en de resultaten te delen, willen we de toepassing van op industrie 4.0 gebaseerde leermethodes stimuleren”, aldus Linsey.

Wat is het aanbod?

Op basis van de noden van de doelgroep worden een aantal beloftevolle technologieën geselecteerd, die vervolgens via collectieve sessies en workshops gedemonstreerd worden. Daarnaast ondersteunt de proeftuin bedrijven bij het uitwerken van concrete cases op basis van deze nieuwe methodes.

Contact

Contacteer projectleider Jeroen van Walsem via jvanwalsem@catalisti.be of bel +32 497 731 175.

Adresgegevens

Havenhuis Antwerpen
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen
België

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vlaanderen Industrie 4.0 is een initiatief van VLAIO, het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Via de VLAIO-nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle activiteiten rond industrie 4.0 én interessante steunmaatregelen voor jouw bedrijf.