Productbouwers willen wel digitale diensten aanbieden, maar weten dikwijls niet goed waar te beginnen. Eindelijk kunnen ze ergens terecht!

Waarover gaat het?

Deze industrie 4.0-proeftuin, georganiseerd door Sirris, helpt productbouwers bij hun metamorfose tot digitaal dienstverlener. “We laten zien hoe je prototypes ontwikkelt met gebruiksvriendelijke bouwblokken en maken bedrijven wegwijs in nieuwe digitale businessmodellen”, zegt projectleider Mathias Verbeke. Dat doen ze onder meer via workshops. Lees hier ons verslag van zo’n workshop.

Of bekijk onderstaande video voor een blik achter de schermen van deze proeftuin.

Waarom is dit interessant voor jou?

Mathias Verbeke
Mathias Verbeke

Ben jij als bouwer van fysieke producten wat overweldigd door de mogelijkheden van de digitale wereld? De Sirris-experts helpen je snel op weg met nieuwe, digitale inkomstenbronnen voor jouw bedrijf.

“We tonen hoe je met eenvoudige bouwblokken voor sensoriek, connectiviteit en data-analyse snel en goedkoop een eerste prototype bouwt. Zo kan je de haalbaarheid van het project inschatten en gefundeerde beslissingen nemen over verdere stappen”, aldus Mathias Verbeke.

Wat is het aanbod?

Mathias en zijn collega’s organiseren regelmatig workshops rond digitale dienstverlening. Verder werken ze ook aan een catalogus met interessante voorbeelden.

Wil je graag advies op maat van jouw situatie, of zelfs een concrete haalbaarheidsstudie laten uitvoeren? Ook dat is mogelijk!

Contact

Benieuwd naar de beschikbare oplossingen voor jouw product? Mail mathias.verbeke@sirris.be of bel Mathias op 0494 03 27 47.

Adresgegevens

Gaston Geenslaan 8
3001 Heverlee
België

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vlaanderen Industrie 4.0 is een initiatief van VLAIO, het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Via de VLAIO-nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle activiteiten rond industrie 4.0 én interessante steunmaatregelen voor jouw bedrijf.