Hoe integreer je cobots, digitale werkinstructies, lichtprojectiesystemen én stressmetingen in één werkplek. Zo dus!

Waarover gaat het?

Flanders Make en imec realiseren in deze proeftuin de ultieme droom van maakbedrijven: een werkplek die de operator op alle mogelijke manieren ondersteunt én inspeelt op zijn of haar lichamelijke en mentale belasting.

Het vlaggenschip van de proeftuin bestaat uit een assemblagecel met lichtprojectie, een digitale interface en een tweearmige cobot. Het in kaart brengen van de lichamelijke parameters gebeurt met behulp van verschillende wearables. Wij testten de demo alvast voor je uit!

De video hieronder geeft je alvast een concreet beeld van deze proeftuin.

Waarom is dit interessant voor jou?

Patricia Leconte
Patricia Leconte

“Onze inzichten zijn interessant voor elk maakbedrijf dat nog in Vlaanderen actief is”, zegt Patricia Leconte, onderzoekster bij Flanders Make en projectleider van de proeftuin.

“We willen achterhalen hoe we mens en machine optimaal kunnen doen samenwerken. Dat is interessant voor complexe assemblageprocessen met veel productvariatie die niet volautomatisch kunnen gebeuren.”

Wat is het aanbod?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van cobots, lichtprojectsystemen en zelfs stressmetingen voor jouw medewerkers? In deze proeftuin ontdek je de nieuwste oplossingen, zodat je weloverwogen verdere stappen kan zetten.

“Wij organiseren demonstraties op maat en helpen bedrijven bij het integreren van technologieblokken in hun productieprocessen. Ook demonstraties ter plaatse zijn mogelijk”, aldus Patricia Leconte.

Contact

Mail patricia.leconte@flandersmake.be voor meer informatie of bel +32 499 15 33 50.

Vragen over stressmetingen bij operatoren kan je stellen aan Walter De Raedt van imec via walter.deraedt@imec.be.

Adresgegevens

Gaston Geenslaan 8
3001 Heverlee
België

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vlaanderen Industrie 4.0 is een initiatief van VLAIO, het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Via de VLAIO-nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle activiteiten rond industrie 4.0 én interessante steunmaatregelen voor jouw bedrijf.