Specialisten van de industrie 4.0-proeftuin ‘AR4Industry’ ontwikkelden een trainingstool voor poetspersoneel van cleanrooms op basis van augmented reality. Met steun van VLAIO!

Het is voor lifesciences-bedrijven cruciaal om goede medewerkers te vinden voor het reinigen van cleanrooms. Maar dat is sneller gezegd dan gedaan. Contaminaties op microscopisch niveau zijn onzichtbaar voor het blote oog, waardoor poetspersoneel in het duister tast wat de kwaliteitsbewaking betreft. Specialisten van de industrie 4.0-proeftuin ‘AR4Industry’ ontwikkelden in samenwerking met ViTalent, het competentiecentrum voor de farma en biotech in Vlaanderen, een oplossing met behulp van augmented reality.

Onderstaande video laat zien hoe deze oplossing werkt:
 

Ideale poetspatroon

“Een van de grote voordelen van deze tool, is het visualiseren van de acties die je onderneemt. Je ziet waar je gepoetst hebt, waar je overlap gehad hebt én ook waar je nog niet geweest bent. Bovendien kan elke ruimte ingescand worden om het ideale poetspatroon te trainen”, aldus Veerle Van der Linden van ViTalent.
 
Een schitterend voorbeeld van hoe de industrie 4.0-technologie ingezet kan worden voor het opleiden en ondersteunen van medewerkers!