Tientallen Vlaamse onderzoeksinstellingen, kenniscentra en organisaties helpen maakbedrijven bij hun uitdagingen op het vlak van digitalisering. VLAIO brengt alle onderzoekspartners nu in kaart in een handige Industrie 4.0 Wegwijzer.

Ben je als maakbedrijf op zoek naar state-of-the-art expertise op het vlak van Internet of Things (IoT), artificiële intelligentie of virtual reality? De kans is groot dat je met je vraag terecht kan bij een van de Vlaamse strategische onderzoekscentra, óf bij een gespecialiseerde onderzoeksgroep aan een hogeschool of universiteit. Om jouw zoektocht te versnellen brengt VLAIO nu alle onderzoekspartners samen op één handige digitale kaart.

Technologische bouwblokken

Je kan op drie manieren zoeken naar een geschikte onderzoekspartner. Met de regionale selectie zie je in één oogopslag wat er in jouw provincie gebeurt op het vlak van industrie 4.0-onderzoek. Heb je een specifieke technologievraag, maak dan je keuze uit de technologielijst met twaalf technologische bouwblokken voor industrie 4.0. Van augmented reality tot 3D-printing en cloudtechnologie.

Industrie 4.0-proeftuinen

Verder is er de mogelijkheid om verschillende categorieën van onderzoeksinstellingen te selecteren. Naast de tientallen speerpuntclusters, innovatieve bedrijfsnetwerken en onderzoekscentra vind je zo ook de zeventien industrie 4.0-proeftuinen. Hier maak je kennis met de nieuwste technieken en concepten op het vlak van digitalisering. Meer weten? Ontdek in één minuut wat je van een proeftuin mag verwachten.

Laat van je horen

Moet jouw onderzoeksgroep ook opgenomen worden in de Industrie 4.0 Wegwijzer? Mail naar tom.mondelaers@vlaio.be. Let wel: alleen onderzoeksgroepen met een concreet aanbod voor de industrie komen in aanmerking.