De komende weken nemen we je mee achter de schermen van enkele industrie 4.0-proeftuinen, die VLAIO in opdracht van de Vlaamse overheid organiseert. Vandaag gaan we langs bij de Food Pilot in Melle, waar Flanders’ FOOD en ILVO voedingsbedrijven op weg helpen met sensoren en data-analyse.

Vind de proeftuin die bij je past

In heel Vlaanderen stellen specialisten hun expertise ter beschikking in proeftuinen voor de maakindustrie. Met workshops, demo’s en events geven ze jouw business een boost. Bekijk het volledige aanbod en geef jouw bedrijf een duw richting industrie 4.0.

Primeur! De industrie 4.0-proeftuinen stellen zich voor

Vorige week stelden de industrie 4.0-proeftuinen zich voor het eerst live voor aan het publiek tijdens een druk bijgewoonde VLAIO-infosessie op de vakbeurs Advanced Engineering. Na een introductie door Leo Van de Loock, transitiemanager industrie 4.0 voor de Vlaamse overheid, keken de aanwezigen vooral uit naar de tien nieuwe proeftuinen die vorige maand van start gingen. Een voor een kregen de projectleiders de kans om hun proeftuin toe te lichten én bedrijven warm te maken voor hun plannen.

Met zo'n 300 inschrijvingen was de interesse voor de VLAIO-proeftuinen op Advanced Engineering groot.
Met zo'n 300 inschrijvingen was de interesse voor de VLAIO-proeftuinen op Advanced Engineering groot.

Tussen het pitchen door werden video’s getoond van actieve proeftuinen, waarvan je hierboven de eerste video ziet. Verder gaf Filip De Weerdt, business development manager bij Flanders Make, een statusupdate van de proeftuin ‘Smart Maintenance’. Om de aanwezige bedrijven ten slotte aan te zetten tot actie, rondde bedrijfsadviseur Matthias Marescaux de infosessie af met een inspirerend overzicht van VLAIO-steunmaatregelen.

Niet te missen events!

Met 17 proeftuinen in actie, staan er ook weer heel wat events en infosessies op de planning. Onze tips voor de maand juni: