["133","140","143","149","154","174"]
Digitising Manufacturing
Binnen het innovatieve bedrijfsnetwerk Digitising Manufacturing, een samenwerking tussen Sirris, Agoria en Flanders Make, komen maakbedrijven in contact met technologie-aanbieders om samen te werken aan nieuwe digitale oplossingen en fundamenteel verbeterede productieprocessen. Dit gebeurt onder andere door het organiseren van demonstratie- en innovatieprojecten in productieomgevingen.

Reyerslaan 80
1030 Brussel
België

Email: Marc.Bollen@sirris.be
Tel:+32 498 91 93 02

Flemish Aerospace Group
Het innovatieve bedrijfsnetwerk Flemish Aerospace Group (FLAG) definieert het technologische en industriële kader binnen de luchtvaartindustrie, zet samenwerkingsprojecten op en verzekert marktrelevantie voor de aangesloten bedrijven. FLAG wijst de weg in de boeiende markt van de luchtvaart en brengt je in contact met alle mogelijke partners. Op het vlak van industrie 4.0 is FLAG onder meer betrokken bij projecten rond 3D-printing en nieuwe opleidingsvormen in de vliegtuigindustrie.

Auguste Reyerslaan 80
1030 Brussel
België

Email: kris.vanderplas@flag.be
Tel: +32 497 47 74 95

Flanders' FOOD
Flanders’ FOOD, een speerpuntcluster met steun van VLAIO, initieert projecten rond digitalisering en industrie 4.0 tussen onderzoeksinstellingen, overheid en bedrijven, over subsectoren heen en tijdens alle stappen van de waardeketen. De cluster, door de Europese Commissie erkend als Digital Innovation Hub, is betrokken bij tal van onderzoeksprojecten en activiteiten rond industrie 4.0-technologie en is samen met ILVO de initiatiefnemer van de industrie 4.0-proeftuin 'Living Lab 4.0 Agrofood'. Hier leren agrovoedingsbedrijven hoe ze in-line sensoren in hun productie kunnen integreren en hoe ze vervolgens de verzamelde data kunnen inzetten om productieparameters te optimaliseren. Flanders’ FOOD is eveneens partner in de industrie 4.0 proeftuin AR/VR support voor laboranten, procesoperatoren en onderhoudstechnici. Hierbij wordt nagegaan hoe augmented en mixed reality technieken operatoren kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van hun taken. Daarnaast is Flanders’ FOOD ook de initiatiefnemer en coördinator van het Smart Specialisation Partnership ‘Smart Sensors 4 Agri-food’. Samen met clusters en kennisinstellingen uit veertien andere regio’s wil Flanders’ FOOD de agrovoedingsbedrijven in Europa stimuleren om de sprong te maken richting industrie 4.0, en dit met een focus op kmo's. De strategie en roadmap van het partnership wordt uitgewerkt en uitgerold onder andere via twee lopende Europese projecten: Connsensys (COSME – ESCP-S3) en S3FOOD (Innosup).

Wetenschapsstraat 14A
1040 Brussel
België

Email: inge.arents@flandersfood.com
Tel: +32 472 85 11 00

Smart Health and Work (imec-SMIT-VUB)
Smart Health and Work is een afdeling binnen de onderzoeksgroep imec-SMIT-VUB rond studies naar media, innovatie en technologie. Ze doet onderzoek naar de impact van nieuwe technologieën op het werk in fabrieken. Er gaat onder meer aandacht naar de interactie tussen menselijke operatoren, exoskeletons en collaboratieve robots (cobots), onder meer via de industrie 4.0-proeftuin 'Collaboratieve werkcel 4.0'.

Pleinlaan 9
1050 Brussel
België

Email: an.jacobs@vub.be
Tel: +32 486 45 19 54

Data & AI competence Lab by Sirris in Brussel
Het Data and Artificial Intelligence Competence Lab van Sirris (EluciDATA Lab) bundelt de expertise van Sirris op het gebied van geavanceerde gegevensverwerking en artificiële intelligentie (AI). De missie van het lab bestaat uit het stimuleren van data-innovatie en de algemene aanvaarding van AI in de Belgische technologische industrie.

Reyerslaan 80
1030 Brussel
België

Email: elena.tsiporkova@sirris.be