["137","142","145","151","169","171","180","190","191","193","41"]
IoT Value Chain/The Beacon
Dit innovatieve bedrijfsnetwerk, dat opereert vanuit de Antwerpse technologiehub The Beacon, is hét ecosysteem voor bedrijven die met behulp van Internet of Things (IoT) en artificiële intelligentie (AI) toepassingen ontwikkelen voor smart cities. Leden van de community beschikken over een netwerk dat de volledige IoT/AI-waardeketen omvat. Deze bedrijven leren elkaar kennen dankzij het begeleidende kader, met onder andere pitches en partnermatchings, en werken samen aan smart city-oplossingen voor de (semi)publieke en private sector. Daarnaast organiseert het netwerk geregeld workshops en infosessies, onder meer rond IoT, AI, cybersecurity, blockchain en andere belangrijke trends.

Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen
België

Email: ingrid.reynaert@agoria.be
Tel: +32 479 31 96 51

Vlaams Instituut voor Logistiek, VIL
De supplychain van morgen is vraaggedreven, transparant en geïntegreerd. Het Vlaams Instituut voor Logistiek, een speerpuntcluster van de Vlaamse overheid met steun van VLAIO, wil de competitiviteit van de bedrijven in de logistieke sector verhogen door duurzame en innovatieve concepten en technologieën te implementeren rond vier thema’s: digitalisering, duurzaamheid, Flanders’ gateways en omnichannel. VIL kan hiervoor rekenen op een netwerk van meer dan 500 leden, talrijke partners in binnen-en buitenland en een indrukwekkende logistieke database van bijna 7000 contacten. Daardoor is deze cluster interessant voor alle maakbedrijven die rechtstreeks of onrechtreeks met logistiek in aanraking komen.

Koninklijkelaan 76
2600 Berchem
België

Email: info@vil.be
Tel: +32 3 229 05 00

Catalisti
Catalisti is de speerpuntcluster van de Vlaamse Overheid voor de chemische en de kunststofindustrie. Catalisti ondersteunt innovatie om de competitiviteit van de aangesloten bedrijven te verhogen, hun internationale reikwijdte te versterken en de sector duurzamer te maken. De cluster helpt bedrijven bij het identificeren van opportuniteiten, biedt toegang tot expertise en middelen en faciliteert (internationale) samenwerking tussen bedrijven en kenniscentra. Op het vlak van industrie 4.0 is Catalisti onder meer de initiatiefnemer van de proeftuin ‘Opleiden 4.0’, waar chemie- en kunststofbedrijven in contact komen met digitale technieken voor het opleiden en bijscholen van medewerkers.

Havenhuis Antwerpen
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerp
België

Email: jvanwalsem@catalisti.be
Tel: +32 497 73 11 75

IDLab UAntwerpen (imec)
IDLab (Internet & Data Lab) is een onderzoeksgroep van imec, geïntegreerd binnen de UGent en de UAntwerpen. IDLab ontwikkelt nieuwe en betere oplossingen voor datacommunicatie, laagvermogen-netwerken, distributed computing, multimedia processing, machine learning, artificiële intelligentie en semantische webtechnologie. Er is ook een uitbegreid aanbod aan diensten en samenwerkingsmogelijkheden voor industriële bedrijven.

Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen
België

Email: bart.lannoo@uantwerpen.be
Tel: +32 472 58 09 77

Research NxT Media Technology (KDG)
De onderzoeksgroep Research NxT Media Technology van de Karel de Grote Hogeschool is ontstaan vanuit de in de gelijknamige opleiding opgebouwde expertise op het vlak van virtual reality (VR) en augmented reality (AR) oftewel extended reality (XR). Naast knowhow en onderzoeksvaardigheden, stelt de groep haar fablab en materiaal ter beschikking aan onderzoekspartners en bedrijven. Van de meest courante AR/VR-brillen (HTC Vive, Lenovo, Microsoft Hololens, Oculus Rift, …) tot sensoren voor body tracking (Motion Sense, Microsoft Kinect, HTC Vive Trackers, Manus VR-handschoenen, …), een collaboratieve XR Lab om met verschillende actoren binnen dezelfde virtuele omgeving samen te kunnen werken. De onderzoeksgroep is onder andere betrokken bij de industrie 4.0-proeftuin ‘Opleiden 4.0’, die digitale leermethoden voor werknemers uit de chemische industrie demonstreert.

Salesianenlaan 90
2660 Hoboken
België

Email: ben.vandaele@kdg.be
Tel: +32 475 85 23 97