["132","150","153","156","158","183","187","40","56","57"]
Smart Digital Farming
De door VLAIO gesteunde innovatiecluster Smart Digital Farming is hét innovatieve bedrijfsnetwerk voor technologie-aanbieders in de landbouwsector. Tal van industrie 4.0-toepassingen, zoals het integreren van sensoren, cloud-technologie en data-analyse, maken de weg vrij voor precisielandbouw en datagebaseerde slimme landbouw. De leden in dit netwerk delen data uit hun machines en sensoren met elkaar om betaalbare meerwaarde te realiseren voor de eindklant. Inmiddels is Smart Digital Farming, trekker van de industrie 4.0-proeftuin 'Smart Farming 4.0' ook door de Europese Commissie erkend als Digital Innovation Hub.

Burgemeester van Gansberghelaan 115 BUS 1
9820 Merelbeke
België

Email: peter.rakers@ilvo.vlaanderen.be
Tel:+32 495 20 72 04

IDLab Ugent (imec)
IDLab (Internet & Data Lab) is een onderzoeksgroep van imec, geïntegreerd binnen de UGent en de UAntwerpen. In Gent beschikt IDLab over een Industrial IoT Lab met next-generation robotarmen, AGV’s en drones. Deze infrastructuur is interessant voor onderzoek naar toepassingen zoals predictive maintenance op basis van artificiële intelligentie, massa-customisatie (productie in kleine series met veel variatie) en het optimaliseren van logistieke operaties. In het Industrial IoT Lab kan je een demo bekijken van een drone die autonoom de voorraad van een magazijn beheert, een onderdeel van de industrie 4.0-proeftuin 'Smart Connectivity'.

Technologiepark-Zwijnaarde 126
9052 Gent
België

Email: wouter.haerick@ugent.be
Tel: +32 473 93 68 20

ILVO Voeding
ILVO staat voor multidisciplinair, onafhankelijk onderzoek en gespecialiseerdedienstverlening in verband met landbouw, visserij en voeding in Vlaanderen. De onderzoeksafdeling Voeding omvat de volledige voedselketen van riek tot vork. De onderzoeksdisciplines zijn microbiologische en chemische voedselveiligheid, productinnovatie, -kwaliteit en -authenticiteit. Voor elk van deze domeinen beschikt ILVO over analyselaboratoria. Er gebeurt ook technologisch onderzoek op basis van industrie 4.0-concepten via piloottesten voor zuivel- en vleesproducten, groenten, fruit en kant-en-klare maaltijden.

Brusselsesteenweg 370
9090 Melle
België

Email: T&V@ilvo.vlaanderen.be
Tel: +32 9 272 30 00

ILVO Agrotechniek
De onderzoeksafdeling Agrotechniek van het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) focust op innovatieve en milieuvriendelijke landbouwsystemen. Naast sterk uitgebouwde expertise rond emissies en spuittechniek, is er recent ook aandacht voor precisielandbouw en sensortechnologie. Opvallend is de samenwerking met bedrijven en boeren. Een voorbeeld is het innovatieve bedrijfsnetwerk Smart Digital Farming dat met steun van VLAIO industrie 4.0-concepten in de landbouw en de bredere agrovoedingsketen wil introduceren.

Burgemeester van Gansberghelaan 115 bus 1
9820 Merelbeke
België

Email: T&V@ilvo.vlaanderen.be
Tel: +32 9 272 28 00

Food Pilot
De Food Pilot is het applicatie- en analysecentrum waar agro-voedingsbedrijven hun producten en processen op punt stellen, opgericht door Flanders’ FOOD en ILVO. Je kan er gebruikmaken van semi-industriële apparatuur en laboanalyses voor het optimaliseren van processen en productkwaliteit. Je maakt er ook kennis met veelbelovende industrie 4.0-toepassingen, zoals het integreren van in-line sensoren en het gebruik van data om procesparameters te optimaliseren.

Brusselsesteenweg 370
9090 Melle
België

Email: katleen.coudijzer@ilvo.vlaanderen.be
Tel: +32 9 272 30 00