["151","169","171","190","191","193"]
IDLab UAntwerpen (imec)
IDLab (Internet & Data Lab) is een onderzoeksgroep van imec, geïntegreerd binnen de UGent en de UAntwerpen. IDLab ontwikkelt nieuwe en betere oplossingen voor datacommunicatie, laagvermogen-netwerken, distributed computing, multimedia processing, machine learning, artificiële intelligentie en semantische webtechnologie. Er is ook een uitbegreid aanbod aan diensten en samenwerkingsmogelijkheden voor industriële bedrijven.

Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen
België

Email: bart.lannoo@uantwerpen.be
Tel: +32 472 58 09 77

Research NxT Media Technology (KDG)
De onderzoeksgroep Research NxT Media Technology van de Karel de Grote Hogeschool is ontstaan vanuit de in de gelijknamige opleiding opgebouwde expertise op het vlak van virtual reality (VR) en augmented reality (AR) oftewel extended reality (XR). Naast knowhow en onderzoeksvaardigheden, stelt de groep haar fablab en materiaal ter beschikking aan onderzoekspartners en bedrijven. Van de meest courante AR/VR-brillen (HTC Vive, Lenovo, Microsoft Hololens, Oculus Rift, …) tot sensoren voor body tracking (Motion Sense, Microsoft Kinect, HTC Vive Trackers, Manus VR-handschoenen, …), een collaboratieve XR Lab om met verschillende actoren binnen dezelfde virtuele omgeving samen te kunnen werken. De onderzoeksgroep is onder andere betrokken bij de industrie 4.0-proeftuin ‘Opleiden 4.0’, die digitale leermethoden voor werknemers uit de chemische industrie demonstreert.

Salesianenlaan 90
2660 Hoboken
België

Email: ben.vandaele@kdg.be
Tel: +32 475 85 23 97

Opleidingscentrum voor techniek en automatisering (ACTA vzw)
ACTA vzw wil de kennis, vaardigheden en attitudes op het gebied van toegepaste industriële processen, techniek en veiligheid borgen, doorgeven en verder ontwikkelen zodat de industrie competitief blijft. Daarbij focust ACTA met name op de chemische industrie en alle bedrijven die aanverwante technieken toepassen. De vzw zet in samenwerking met diverse partijen projecten op om opleidingsmogelijkheden te detecteren, te ontwikkelen en te stimuleren. Op het vlak van industrie 4.0 is ACTA onder meer betrokken bij de industrie 4.0-proeftuin ‘Opleiden 4.0’, die digitale leermethoden voor werknemers uit de chemische sector demonstreert.

Ruiterijschool 9
2930 Brasschaat
België

Email: hans.musters@acta-vzw.be
Tel: +32 3 620 23 00

Immersive Lab (AP Hogeschool)
Het Immersive Lab van AP Hogeschool Antwerpen is een expertisecentrum dat alle lopende onderzoeken, verworven kennis en technologie rond immersieve media (virtual, augmented en mixed reality, omnidirectionele video en hologram) centraliseert en ter beschikking stelt van studenten, onderzoekers, bedrijven en non-profitorganisaties. Het lab focust op de creatie van kwaliteitsvolle content voor commerciële, educatieve, culturele en wetenschappelijke toepassingen door het opzetten van geïntegreerd, praktijkgericht onderzoek, het ontwikkelen van tools waarmee producenten aan de slag kunnen en het organiseren van gebruikerstesten, workshops, lezingen en demonstraties

Ellermanstraat 33
2060 Antwerpen
België

Email: kristof.timmerman@ap.be
Tel: +32 476 60 15 27

Smart Robotics (AP Hogeschool)
De onderzoeksgroep Smart Robotics van de AP Hogeschool ondersteunt bedrijven met projecten op het vlak van robotica en positionering. Recente onderzoekstopics zijn onder andere het gebruik van AGV’s in de voedingsindustrie, AI-gebaseerde routeplanners voor de scheepvaart en de positionering van AGV’s aan de hand van barcodes.

Ellermanstraat 33
2060 Antwerpen
België

Email: sanne.hendrickx@ap.be
Tel: +32 494 16 00 11