["147","149","152","157","174","175","177","179","185"]
ProductionS (Flanders Make)
Het gebruik van AGV's en cobots en nieuwe digitale technologieën, zoals augmented en virtual reality, bieden een enorm potentieel voor productieomgevingen. In het kernlabo ProductionS van Flanders Make ontdek je hoe je deze veelbelovende technologieën inzet in functie van jouw bedrijf. Ook demo's ter plaatse, onder andere van de industrie 4.0-proeftuin 'Collaboratieve werkcel 4.0', zijn mogelijk dankzij het Mobile Make Lab.

Oude Diestersebaan 133
3920 Lommel
België

Email: maarten.witters@flandersmake.be of info.productions@flandersmake.be 
Tel: +32 11 790 590

Smart Health and Work (imec-SMIT-VUB)
Smart Health and Work is een afdeling binnen de onderzoeksgroep imec-SMIT-VUB rond studies naar media, innovatie en technologie. Ze doet onderzoek naar de impact van nieuwe technologieën op het werk in fabrieken. Er gaat onder meer aandacht naar de interactie tussen menselijke operatoren, exoskeletons en collaboratieve robots (cobots), onder meer via de industrie 4.0-proeftuin 'Collaboratieve werkcel 4.0'.

Pleinlaan 9
1050 Brussel
België

Email: an.jacobs@vub.be
Tel: +32 486 45 19 54

Core labo DecisionS (Flanders Make)
Het kernlabo DecisionS van Flanders Make helpt bedrijven met onderzoek naar technologieën voor sensoren, conditiemonitoring en besluitvorming op basis van algoritmes voor artificiële intelligentie. Dat leidt tot innovatieve toepassingen op het vlak van zelflerende controlesystemen, waardoor de prestaties van machines bij gelijkaardige taken telkens verbeteren. Dit kernlabo is ook betrokken bij de industrie 4.0-proeftuin 'Smart Maintenance', waarbij machine learning ingezet wordt om het onderhoud van productiemachines te optimaliseren.

Oude Diestersebaan 133
3920 Lommel
België

Email: wouter.denijs@flandersmake.be
Tel: +32 495 24 03 89

4.0 made real by Sirris in Hasselt
Voor productielijnen die steeds sneller, nauwkeuriger, efficiënter en betrouwbaarder moeten zijn, is digitaliseren een noodzaak. Het antwoord: industrie 4.0. In de praktijk blijkt de implementatie ervan niet zo evident. Daarom bouwt Sirris zelf zijn pilootfabriek van de toekomst en test er de haalbaarheid van innovatieve 4.0-technologieën en hun industriële toepassing, zodat het bedrijven advies en ondersteuning kan verstrekken bij de implementatie van 4.0-technologieën. In de‘4.0 made real pilot factory’ stelt Sirris verschillende industrie 4.0-technologieën ter beschikking aan maakbedrijven. Op de site in Hasselt ligt de focus op geconnecteerde machines, transparante werkvloer, e-ID, data architectuur, geïntegreerde kwaliteitscontrole, machining 4.0, operatorondersteuning, nieuwe productietechnologieën. Bedrijven kunnen de haalbaarheid en inzetbaarheid van deze technologieën evalueren onder begeleiding en met ondersteuning van experts en infrastructuur in additive manufacturing, precisie, flexibele automatisatie, digitale productie, data innovation, software engineering, security, IoT, blockchain, …

Wetenschapspark 3/9
3590 Diepenbeek
België

Email: jan.kempeneers@sirris.be
Tel: +32 498 91 93 07

Bouw 4.0 (WTCB)
De intrede van het BIM-principe, waarbij je een gebouw eerst virtueel bouwt en data deelt met alle betrokkenen, heeft de manier waarop we gebouwen realiseren revolutionair veranderd. De onderzoeksafdeling 'Bouw 4.0' van het WTCB legt zich toe op BIM-technologie en aanverwante industrie 4.0-concepten zoals 3D-printing, Internet of Things en dronetoepassingen. Hét aanspreekpunt voor bouwbedrijven met vragen over digitalisering. Ontdek zeker ook de industrie 4.0-proeftuin 'ConstructionSiteVision' rond virtual en augmented reality op bouwwerven.

Lozenberg 7
1932 Sint-Stevens-Woluwe
België

Email: niki.cauberg@bbri.be
Tel: +32 474 97 13 81