["149","150","153","156","158","174","183"]
Smart Health and Work (imec-SMIT-VUB)

Smart Health and Work is een afdeling binnen de onderzoeksgroep imec-SMIT-VUB rond studies naar media, innovatie en technologie. Ze doet onderzoek naar de impact van nieuwe technologieën op het werk in fabrieken. Er gaat onder meer aandacht naar de interactie tussen menselijke operatoren, exoskeletons en collaboratieve robots (cobots), onder meer via de industrie 4.0-proeftuin 'Collaboratieve werkcel 4.0'.

Pleinlaan 9
1050 Brussel
België

Email: an.jacobs@vub.be
Tel: +32 486 45 19 54

IDLab Ugent (imec)

IDLab (Internet & Data Lab) is een onderzoeksgroep van imec, geïntegreerd binnen de UGent en de UAntwerpen. In Gent beschikt IDLab over een Industrial IoT Lab met next-generation robotarmen, AGV’s en drones. Deze infrastructuur is interessant voor onderzoek naar toepassingen zoals predictive maintenance op basis van artificiële intelligentie, massa-customisatie (productie in kleine series met veel variatie) en het optimaliseren van logistieke operaties. In het Industrial IoT Lab kan je een demo bekijken van een drone die autonoom de voorraad van een magazijn beheert, een onderdeel van de industrie 4.0-proeftuin 'Smart Connectivity'.

Technologiepark-Zwijnaarde 126
9052 Gent
België

Email: wouter.haerick@ugent.be
Tel: +32 473 93 68 20

ILVO Voeding

ILVO staat voor multidisciplinair, onafhankelijk onderzoek en gespecialiseerdedienstverlening in verband met landbouw, visserij en voeding in Vlaanderen. De onderzoeksafdeling Voeding omvat de volledige voedselketen van riek tot vork. De onderzoeksdisciplines zijn microbiologische en chemische voedselveiligheid, productinnovatie, -kwaliteit en -authenticiteit. Voor elk van deze domeinen beschikt ILVO over analyselaboratoria. Er gebeurt ook technologisch onderzoek op basis van industrie 4.0-concepten via piloottesten voor zuivel- en vleesproducten, groenten, fruit en kant-en-klare maaltijden.

Brusselsesteenweg 370
9090 Melle
België

Email: T&V@ilvo.vlaanderen.be
Tel: +32 9 272 30 00

ILVO Agrotechniek

De onderzoeksafdeling Agrotechniek van het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) focust op innovatieve en milieuvriendelijke landbouwsystemen. Naast sterk uitgebouwde expertise rond emissies en spuittechniek, is er recent ook aandacht voor precisielandbouw en sensortechnologie. Opvallend is de samenwerking met bedrijven en boeren. Een voorbeeld is het innovatieve bedrijfsnetwerk Smart Digital Farming dat met steun van VLAIO industrie 4.0-concepten in de landbouw en de bredere agrovoedingsketen wil introduceren.

Burgemeester van Gansberghelaan 115 bus 1
9820 Merelbeke
België

Email: T&V@ilvo.vlaanderen.be
Tel: +32 9 272 28 00

Food Pilot

De Food Pilot is het applicatie- en analysecentrum waar agro-voedingsbedrijven hun producten en processen op punt stellen, opgericht door Flanders’ FOOD en ILVO. Je kan er gebruikmaken van semi-industriële apparatuur en laboanalyses voor het optimaliseren van processen en productkwaliteit. Je maakt er ook kennis met veelbelovende industrie 4.0-toepassingen, zoals het integreren van in-line sensoren en het gebruik van data om procesparameters te optimaliseren.

Brusselsesteenweg 370
9090 Melle
België

Email: katleen.coudijzer@ilvo.vlaanderen.be
Tel: +32 9 272 30 00