["148","149","161","165","172","173","174"]
Wearable Health Solutions (imec)
In productieomgevingen waar operatoren en machines steeds nauwer samenwerken, is aandacht voor het menselijke aspect cruciaal. Met behulp van wearables en sensoren brengt de imec-onderzoeksgroep Wearable Health Solutions de fysieke en mentale belasting van operatoren in kaart. Via deze onderzoeksgroep, die ook betrokken is bij de industrie 4.0-proeftuin 'Collaboratieve werkcel 4.0', krijg je als bedrijf toegang tot technologische én klinische knowhow op dit terrein, inclusief het bouwen van prototypes.

Kapeldreef 75
3001 Leuven
België

Email: walter.deraedt@imec.be

Smart Health and Work (imec-SMIT-VUB)
Smart Health and Work is een afdeling binnen de onderzoeksgroep imec-SMIT-VUB rond studies naar media, innovatie en technologie. Ze doet onderzoek naar de impact van nieuwe technologieën op het werk in fabrieken. Er gaat onder meer aandacht naar de interactie tussen menselijke operatoren, exoskeletons en collaboratieve robots (cobots), onder meer via de industrie 4.0-proeftuin 'Collaboratieve werkcel 4.0'.

Pleinlaan 9
1050 Brussel
België

Email: an.jacobs@vub.be
Tel: +32 486 45 19 54

3IF.be
3IF.be, een samenwerking tussen LSEC en Sirris met steun van de Vlaamse overheid, helpt maakbedrijven bij hun digitale transformatie en omschakeling naar industrie 4.0. Via de 3IF.be-proeftuin kan je voor jouw productiebedrijf een laagdrempelige proof of concept laten maken met mobiele sensoren, analysetools en visualisatie. Verder organiseert 3IF.be jaarlijks een industrie 4.0-training van zes dagen. 3IF.be is door de Europese Commissie erkend als Digitial Innovation Hub.

Weldadigheidsstraat 14
3000 Leuven
België

Email: digitaliseermij@3if.be
Tel: +32 16 32 85 41

    

Living Tomorrow
Living Tomorrow is een demonstratie-, innovatie-, en ontmoetingsplatform in Vilvoorde. Het centrum wil bedrijven en hun klanten informeren over nieuwe producten en diensten én hen tegelijk een blik gunnen op de evoluties van de toekomst. Ook industrie 4.0-toepassingen en concepten komen aan bod, zoals 3D-printing, VR-ervaringen en droneworkshops. In de industrie 4.0-proeftuin ‘Innovatieve cyberbeveiligingen voor industrie 4.0’ is Living Tomorrow een faciliterende partner. Ook interessant voor bedrijven zijn de vele innovatiesessies en workshops, onder andere rond blockchain-technologie.

Indringingsweg 1
1800 Vilvoorde
België

Email: joachim.de.vos@tomorrowlab.com
Tel: +32 475 29 11 54

Application prototyping(imec)
Het application prototyping team (APT) van imec bestaat uit ontwikkelaars en designers die prototypes ontwikkelen in tal van domeinen. In elk project worden bestaande componenten, van imec of ergens anders, geïntegreerd in nieuwe, innovatieve front- en back-endsystemen. Belangrijke technologische speerpunten zijn VR/AR, mobile, machine learning en Internet of Things. APT werkt nauw samen met imec.livinglabs in innovatiemanagementprojecten met een maximale waarde voor de betrokkenen. Het team is onder meer betrokken bij de industrie 4.0-proeftuin ‘Opleiden 4.0’, die beloftevolle digitale leermethoden voor werknemers uit de chemische industrie demonstreert.

Kapeldreef 75
3001 Leuven
België

Email: Tanguy.Coenen@imec.be
Tel: +32 496 87 56 79