["148","149","154","161","164","165","172","173","174","182","184"]
Wearable Health Solutions (imec)
In productieomgevingen waar operatoren en machines steeds nauwer samenwerken, is aandacht voor het menselijke aspect cruciaal. Met behulp van wearables en sensoren brengt de imec-onderzoeksgroep Wearable Health Solutions de fysieke en mentale belasting van operatoren in kaart. Via deze onderzoeksgroep, die ook betrokken is bij de industrie 4.0-proeftuin 'Collaboratieve werkcel 4.0', krijg je als bedrijf toegang tot technologische én klinische knowhow op dit terrein, inclusief het bouwen van prototypes.

Kapeldreef 75
3001 Leuven
België

Email: walter.deraedt@imec.be

Smart Health and Work (imec-SMIT-VUB)
Smart Health and Work is een afdeling binnen de onderzoeksgroep imec-SMIT-VUB rond studies naar media, innovatie en technologie. Ze doet onderzoek naar de impact van nieuwe technologieën op het werk in fabrieken. Er gaat onder meer aandacht naar de interactie tussen menselijke operatoren, exoskeletons en collaboratieve robots (cobots), onder meer via de industrie 4.0-proeftuin 'Collaboratieve werkcel 4.0'.

Pleinlaan 9
1050 Brussel
België

Email: an.jacobs@vub.be
Tel: +32 486 45 19 54

Data & AI competence Lab by Sirris in Brussel
Het Data and Artificial Intelligence Competence Lab van Sirris (EluciDATA Lab) bundelt de expertise van Sirris op het gebied van geavanceerde gegevensverwerking en artificiële intelligentie (AI). De missie van het lab bestaat uit het stimuleren van data-innovatie en de algemene aanvaarding van AI in de Belgische technologische industrie.

Reyerslaan 80
1030 Brussel
België

Email: elena.tsiporkova@sirris.be
 

3IF.be
3IF.be, een samenwerking tussen LSEC en Sirris met steun van de Vlaamse overheid, helpt maakbedrijven bij hun digitale transformatie en omschakeling naar industrie 4.0. Via de 3IF.be-proeftuin kan je voor jouw productiebedrijf een laagdrempelige proof of concept laten maken met mobiele sensoren, analysetools en visualisatie. Verder organiseert 3IF.be jaarlijks een industrie 4.0-training van zes dagen. 3IF.be is door de Europese Commissie erkend als Digitial Innovation Hub.

Weldadigheidsstraat 14
3000 Leuven
België

Email: digitaliseermij@3if.be
Tel: +32 16 32 85 41

    

LSEC – Leaders In Security
LSEC is een Europees netwerk voor Cybersecurity, gegevensbescherming en informatieveiligheid. LSEC is de Digital Security Catalyst. De vereniging brengt cybersecurityleveranciers en -integratoren, kenniscentra en eindgebruikers op regelmatige basis bij mekaar tijdens informatieve sessies, workshops, industriële samenwerking en innovatieve projecten. LSEC zorgt dat technologische innovaties en cybersecurity verbeteringen tot bij ondernemingen geraken, ondersteunt overheden en ondernemers bij de ontwikkeling van hun informatie- en communicatiebeveiliging en stelt onderzoekers in staat om beter in te spelen op de noden van de industrie, zodat fundamenteel onderzoek vertaald kan worden in duurzame oplossingen. LSEC heeft een diepe expertise in industriële toepassingen, security voor industriële controlesystemen, cybersecurity for robotics en beveiliging van cloud en IoT voor industrie. LSEC coördineert de 3IF activiteiten en de 3IF proeftuin Condition Based Maintenance, en cybersecurity for Connected Factories. Ze organiseert jaarlijks Industrial Automation Security (IAS) in Vlaanderen, met technische partners en experten.

Weldadigheidsstraat 14
3000 Leuven
België

Email: info@lsec.be
Tel: +32 16 32 85 41